Sea Moss

Wat is Sea Moss? (+ 8 Geweldige Voordelen)

Sea moss, ook wel bekend als Irish moss, is een soort zeewier dat vaak wordt aangetroffen langs de Atlantische kustlijnen van Europa en Noord-Amerika. Het is een alg die rijk is aan mineralen en vitaminen, en wordt vaak gebruikt in traditionele geneeskunde. Het wordt ook gebruikt in voedsel en als verdikkingsmiddel in verschillende producten zoals ijs en cosmetica.

Dit paars- of goudkleurige zeewier bevat maar liefst 12 van de 15 voor de mens essentiële mineralen, waaronder calcium, jodium, kalium, magnesium, selenium en ijzer. Daarnaast levert dit mos ook vitamines als A, B, C, D, E, F en K, eiwitten en antioxidanten (bètacaroteen). Daarmee is sea moss een van de meest voedzame superfoods die bestaat!

Sea moss kan gezien worden als een supplement en is onze opinie een van de beste natuurlijke manieren om essentiële voedingsstoffen aan te vullen.

Ondanks dat sea moss veel vitaminen en mineralen bevat is dit géén vervanging voor een gezonde en gebalanceerd dieet.

Grootste voordelen van Sea Moss

Hieronder staan de mogelijke voordelen die sea moss kan hebben.

1. Ondersteunt de schildklier*

Zeemos is rijk aan jodium. Dit is een mineraal dat de schildklier nodig heeft om belangrijke hormonen in het lichaam aan te maken (bron). Wanneer er een jodiumtekort is, werkt de schildklier mogelijk niet goed. Dit kan vervolgens allerlei problemen veroorzaken, zoals onverwachte gewichtstoename, vermoeidheid, zwakte, haaruitval, droge/schilferige huid en meer.

Dit is de reden waarom het jodium in zeemos de gezondheid van de schildklier kan ondersteunen.

2. Ondersteunt de darmgezondheid*

Het spijsverteringsstelsel zit vol met bacteriën, sommige zijn goed en sommige zijn slecht. Sea moss zit vol goede bacteriën die kunnen helpen de bacteriën in je darmen in balans te brengen en de algehele darmgezondheid te ondersteunen.

3. Ondersteunt het immuunsysteem*

Gezonde darmen (zie hierboven) worden geassocieerd met een gezond immuunsysteem. Zeemos bevat ook veel ijzer en antioxidanten die beide het immuunsysteem ondersteunen.

4. Bevordering van de algemene stemming*

Stemmings- en psychische stoornissen kunnen invloed hebben op alle gebieden van iemands leven, inclusief werk, voeding, slaap en relaties. Deze stoornissen of disbalansen kunnen soms in verband worden gebracht met mineraal- en vitaminetekorten (bron). Sea moss bevat 92 verschillende mineralen en vitaminen die een positieve invloed kunnen hebben op de stemming.

5. Stimuleert gewichtsverlies*

Zeemos bevat veel vezels. Vezelrijke voedingsmiddelen zorgen niet alleen voor volume, maar hebben ook meer tijd nodig om te verteren. Dit betekent dat je langer een vol gevoel hebt en tegelijkertijd minder calorieën binnenkrijgt. Hierdoor kan sea moss dus een positieve invloed hebben wanneer je af wilt vallen.

6. Ondersteunt spier- en energieherstel*

Aminozuren zijn van vitaal belang voor functies zoals eiwitsynthese, weefselherstel en opname van voedingsstoffen. Zeemos bevat een kleine hoeveelheid van het aminozuur taurine, wat helpt bij het opbouwen en herstellen van spieren.

Houd er rekening mee dat je niet alleen op zeemos kunt vertrouwen voor het opbouwen en herstellen van spieren. Je moet er nog steeds voor zorgen dat je dieet, slaap (rust) en training optimaal zijn afgestemd op elkaar.

7. Ondersteuning van gezond haar en huid*

Sea moss gel kan worden gebruikt als een lotion om de huid te hydrateren en te helpen bij acne, eczeem, en brandwonden. Omdat het een natuurlijke voedingsbron is zou je het ook voor je haar kunnen gebruiken en beweren verschillende mensen op het internet dat het haargroei bevorderd en haaruitval zou voorkomen.

8. Ontstekingsremmende werking*

Zeemos bevat kaliumchloride, dat ontstekingen in het menselijk lichaam vermindert. Het verlaagt ook het risico op infecties omdat het de gezondheid van het immuunsysteem verbetert.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 

Disclaimer: Sea moss kan gezien worden als een voedingssupplement en mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levenswijze worden gebruikt. Let op: buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Raadpleeg in geval van twijfel voor gebruik eerst een arts of specialist. De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Sea moss producten zijn niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

2 reacties op “Wat is Sea Moss? (+ 8 Geweldige Voordelen)

  1. I cosmetics schreef:

    Graag zou ik willen weten hoe je het moet innemen? Gewoon een theelepeltje smorgens of?

    1. Hi I Cosmetics. Leuk om wat van je te horen! 🙂 Voor het innemen van sea moss gel wordt aanbevolen om 1-2 eetlepel per dag in te nemen. Je kunt het direct innemen vanaf een lepel of mengen met water, smoothies, sappen of andere gerechten. Daarnaast kun je er ook een gezichtsmasker of creme van maken. Lees hier meer over het masker: https://www.seamossmountain.com/sea-moss-gel-gezichtsmaskers-voordelen-en-gebruikstips/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *