Sea Moss

Hoe Lang Blijft Sea moss Goed en Hoe Bewaar je het?

Sea moss, ook wel bekend als Irish moss, is een populaire superfood die rijk is aan mineralen en voedingsstoffen. Het wordt vaak gebruikt in smoothies, sauzen en desserts.

Maar hoe lang kan je sea moss bewaren en hoe moet je het juist opslaan? In deze blogpost bespreken we hoe je sea moss het beste kunt bewaren om te voorkomen dat het snel bederft en hoe je de houdbaarheid ervan kunt verlengen.

We geven ook tips over hoe je kunt weten of sea moss nog goed is om te eten. Lees verder om alles te weten te komen over sea moss opslag.

Kan sea moss bederven?

Ja, sea moss kan slecht worden als het niet op de juiste manier wordt opgeslagen of als het te lang wordt bewaard. Sea moss is een natuurlijk product en kan gevoelig zijn voor schimmel, bacteriën en andere microben als het niet op de juiste manier wordt bewaard.

Het is daarom belangrijk om sea moss op te slaan en om te controleren of het nog goed is voordat je het eet.

Als je ziet tekenen van bederf, zoals geur, kleurverandering of schimmel, moet je het weggooien.

Hoe ziet sea moss gel die over de datum is er uit?

Om voor de hand liggende redenen is het essentieel om te weten hoe je kunt zien wanneer zeemos bedorven is als je het regelmatig consumeert. Er zijn verschillende tekenen die aangeven dat de zeemosgel is verlopen:

 • Veranderingen van kleur. Sea moss gel naturel is licht wit/creme/geel en lijkt op havermout of zand. Als het ouder wordt, kan het stukken donkerder worden, wat aangeeft dat het einde van de houdbaarheidsdatum is bereikt.
 • Een sterke visgeur. Sea Moss gel kan een lichte oceaangeur hebben, maar de belangrijkste indicator dat uw gel is verlopen, is een vieze, zure of visachtige geur.
 • Een andere consistentie. Gewoonlijk is sea moss gel die bedorven is of begint te schiften, extra waterig of slijmeriger dan normaal.
 • Schimmel bovenop. Als er groene, grijze of zwarte schimmelplekken op je sea moss gel beginnen te verschijnen, is het ongetwijfeld tijd om het in de vuilnisbak te gooien!
UitverkochtPopulair
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Sea Moss Gel Naturel

Vanaf  18,90
Uitverkocht
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Sea Moss Gel Mango

Vanaf  19,90

Wat gebeurt er als je bedorven sea moss gel consumeert?

Als je bedorven sea moss consumeert, kun je misselijk of ziek worden. In de ergste gevallen kun je zelfs een voedselvergiftiging of infectie krijgen. Voedselvergiftiging kan ook symptomen zoals diarree, misselijkheid, braken, buikkrampen en koorts veroorzaken.

In sommige gevallen kan het ook leiden tot ernstige dehydratie.

Het is daarom belangrijk om goed gehydrateerde en gedroogde sea moss te kopen van een betrouwbare bron en om het op de juiste manier op te slaan. Ook als je de minste twijfel hebt over de kwaliteit of de houdbaarheid, is het het beste om het weg te gooien en niet te consumeren.

Hoe lang blijft sea moss gel goed?

Uiteindelijk zullen alle vormen van sea moss slecht worden en op een gegeven moment bederven, zelfs als ze in de koelkast of diepvries worden bewaard. Maar ze hebben allemaal een andere houdbaarheid.

Uiteraard bederven sea moss producten die water bevatten (vers zeemos of zeemosgel) sneller dan droge (droog zeemos, zeemoscapsules of poeder). Met uitzondering van de sea moss druppels, deze zijn namelijk ten minste 3 jaar houdbaar.

Sea moss gel naturel

Sea moss gel naturel gaat over het algemeen ten minste 3 weken mee in de koelkast, mits bewaard in een luchtdichte verpakking. Als het echter niet in de koelkast wordt bewaard, zal het binnen een paar dagen al bederven.

Blijf uit de buurt van industriële sea moss gel waarbij beweert wordt dat de gel langer dan 4 weken goed te zijn. Ze zijn waarschijnlijk gebleekt met chemicaliën of bevatten schadelijke conserveermiddelen. Sea moss gel moet 100% natuurlijk zijn, ook al bederft het daardoor sneller!

Onze sea moss gel is 100% natuurlijk en bevat geen chemische toevoegingen.

Sea moss gel met fruit

Sea moss gel met fruit is daarentegen in het algemeen ten minste 2 weken houdbaar in de koelkast, mits bewaard in een luchtdichte verpakking. Als deze niet in de koelkast bewaard wordt, zal ook de sea moss gel met fruit binnen een aantal dagen bederven.

Ook hier geldt weer dat je sea moss gel met 100% natuurlijke en het liefst biologisch fruit wilt

Hoe lang blijft gedroogde sea moss goed?

De houdbaarheid van gedroogde sea moss varieert, maar als het wordt opgeslagen in een droge, donkere en koele omgeving, kan het tot een jaar goed blijven.

Als gedroogde sea moss wordt gekocht, zou de houdbaarheid staan aangegeven op de verpakking. Meestal is de houdbaarheid van gedroogde sea moss tot 2 jaar, afhankelijk van hoe het verpakt is en waar het opgeslagen wordt.

Het is belangrijk om de datum te noteren wanneer je gedroogde sea moss hebt gekocht of geoogst, en om het regelmatig te inspecteren op tekenen van bederf zoals geur, kleurverandering of schimmel. Als je twijfelt, is het het beste om het weg te gooien.

Hoe lang blijven sea moss capsules goed?

Sea moss capsules zijn gemaakt met gedehydrateerd zeemos dat in poeder is veranderd. Omdat er geen water meer is, zijn ze veel langer houdbaar dan die van sea moss gel.

Sea Moss Mountains sea moss capsules gaan ongeveer 2 jaar mee als ze op droge, koele plaatsen worden bewaard. De exacte houdbaarheidsdatum vind je op de verpakking van het product.

UitverkochtPopulair
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Sea Moss Gel Naturel

Vanaf  18,90

Hoe lang blijven sea moss druppels goed?

Sea moss druppels worden gemaakt met sea moss extract en een alcohol vrije vloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat het extract voor langere tijd goed blijft.

Onze sea moss druppels zijn daardoor 3 jaar houdbaar. De exacte houdbaarheidsdatum vind je op de verpakking van het product.

Hoe bewaar ik sea moss producten op de juiste manier?

Het is belangrijk om sea moss producten op de juiste manier te bewaren aangezien je dan langer kunt genieten van de producten.

Hoe bewaar ik sea moss gel?

Je kunt sea moss gel op twee manieren bewaren, namelijk:

 • In een luchtdichte container in de koelkast. Zorg ervoor dat het in een koelkast met een constante temperatuur wordt bewaard en vermijd het bewaren in de deur van de koelkast waar de temperatuur kan fluctueren.
 • In een vriezer. Je kunt een pot sea moss gel in de vriezer bewaren tot wel 6 maanden. Daarnaast vullen veel van onze klanten een ijsblokjestray met sea moss gel en vriezen deze in. Op deze manier krijg je ijsblokjes van sea moss gel die je gemakkelijk kunt verwerken in een smoothie of shake.

Hoe bewaar ik sea moss capsules?

Bewaar sea moss capsules in een droge, donkere en koele omgeving, zoals een keukenkast of een kast. Houd ze weg van direct zonlicht en warmte. Bewaar ze in de originele verpakking of in een luchtdichte container.

Hoe bewaar ik sea moss druppels?

Bewaar sea moss capsules in een droge, donkere en koele omgeving, zoals een keukenkast of een kast. Houd ze weg van direct zonlicht en warmte. Bewaar ze in de originele verpakking.

Hoe bewaar ik gedroogde sea moss?

Bewaar gedroogde sea moss in een luchtdichte container in een droge, donkere en koele omgeving, zoals een keukenkast of een kast.

4 reacties op “Hoe Lang Blijft Sea moss Goed en Hoe Bewaar je het?

 1. Nathan schreef:

  Ik heb de seamoss gel 1 dag perongeluk laten staan in de keuken niet in de koelkast is het dan nog houdbaar ik had hem de volgende ochtend gelijk weer in de koelkast gestopt

  1. Hi Nathan, Als de gel echter niet in de koelkast wordt bewaard, begint het (afhankelijk van de temperatuur) binnen een paar dagen of uren te bederven. Is de termperatuur hoog geweest en ruikt de gel niet meer goed dan raad ik af om de gel nog te consumeren. Is de gel niet te warm geworden, ruikt de gel nog goed en is de consistentie nog gel-achtig? Dan kun je de gel nog consumeren (op eigen risico uiteraard). Groetjes, Mike. Sea Moss Mountain

 2. Fenna Loomans schreef:

  Ik heb de gel pas 1 dag na ontvangst in de koelkast gezet. Is dit erg?

  1. Hi Fenna! Bedankt voor je bestelling! :)
   Onze sea moss gels worden dusdanig verpakt inclusief een icepack dat deze tijdens de verzending maximaal 2-3 dagen buiten de koeling kunnen blijven. Wij raden aan zo snel mogelijk de gels in te vriezen zodat de gel zo vers mogelijk blijft. Maar 1 dag buiten de koeling vanaf verzending kan normaliter geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *